It takes 10 laps in an 50m Olympic size swimming pool and 20 laps in a 25m long swimming pool. A lap = a length. It's confusing because on a track, a lap is an oval path around the track back to the starting point. A pool is a straight line vs an oval on a track so when you travel it's entire length, you've gone a lap.
It depends on which pool you swim in. If it is a 25m pool then it will take 20 laps to finish but if it is in a 50 meter pool, which is Olympic size, it will be 10 laps to do 500 meters.
500/15 = 33.333... laps
10 lengths in an olympic size pool
Olympic pools are 50m, so 10 laps.
500 meters equals just less then 550 yards. 550 divided by 25 is 22. You would have to swim about 22 laps in a 25 yard pool to swim 500 meters.
Each lap in a pool is 25 meters. There are 1600 meters in a mile. 25m x 20 laps = 500 meters. You would need to swim 64 laps to make a mile. Therefore 20 laps is 0.31 miles.
500 yards is 20 laps
500 meters = 546.81 yards = 21.87 lengths of 25 yards each
If you're in a 25m pool then 20 laps(there is one). If in a 50m pool then only 10 laps.
4 laps a kilometer=1000 meters 2*1000=2000 meters/500=4
5 laps. 1 Kilometer is 1000 meters, so 2.5 Kilometers are 2500 meters.
You have to swim 20 laps of the pool in a 500 yard race. One lap is considered one length of the pool, or 25 yards. In the 500, you are allowed a counter. The counter sits at the far end of the pool and shows you how many laps you have swum. The counter will show up to the number 17, then on the 19th lap, he or she will show a red sign.
66. 1650 yards is a mile. 500 is 20 laps. 100 is 40. 1650 is 66 ;)
500 yards in a short course pool
500 meters of swimming is only ten laps. In yards it is twice as much which is 20.
334 laps/500 miles
The Indianapolis 500 is 200 laps. The "500" means 500 miles in race distance.
The IRL's Indianapolis 500 is 200 laps in length.
The winner of the Indianapolis 500 is the first to complete 200 laps.
In the Winter Olympics, there are both individual events and team events in speed skating. Men's individual events are the 500 meters, 1000 meters, 1500 meters, 5000 meters, and 10000 meters. Women's individual events are the 500 meters, 1000 meters, 1500 meters, 3000 meters, and 5000 meters. The men's team event is a pursuit of 8 laps where 4 skaters skate 2 laps each. The women's team event is a pursuit of 6 laps where 3 skaters skate 2 laps each.