Best Answer

First of all find out haw many gallons you will use.

every 12 miles you will use one gallon (12 mpg) and you are going 1500 miles so divide 12 into 1500

1500/12 = 125 This is the number of gallons you will use on the journey.

Next multiply the number of gallons you will use (125) by the price for a gallon (4.00 dollars)

125*4.00 = $ 500.00

So it will cost 500 dollars.

Study guides

☆

Q: How much will it cost to drive 1500 miles at 4.00 dollars per gallon at 12 mpg?

Write your answer...

Submit

Still have questions?

Related questions

Okay so we can drive 30 miles on one gallon. So divide 1500 by 30 to get the total number of gallons we will need. 1500/30 = 50. So we need 50 gallons, and if gas is 5 dollars a gallon, 50 * 5 = 250 dollars

$240.

$300

$333.33

1500 miles @ 25 miles per gallon = 1500/25 = 60 gallons 60 gallons @ 3.50 per gallon = 60*3.50 = 210

$750.

At $2.75 per gallon, this trip will cost $147.32

1500 mi/25mpg *$3.00/gal = $180

Assuming that 25 miles per mile is meant to be 25 miles per gallon(!), 1500 miles @ 25 miles per gallon = 1500/25 = 60 gallons. 60 gallons @ 4.00 per gallon = 60*4 = 240 units of currency.

Total trip cost = 175.00

$600.00

If gas costs $3.75 per gallon, your car gets 32 miles per gallon, and you drive 1500 miles, it will cost $175.78. However, your miles per gallon is likely based on highway miles at a specific speed, and it is likely you will not always be at this speed so it may cost more.

People also asked