Fuel Economy and Mileage
Math and Arithmetic
Algebra

How much would it cost at 3.50 a gallon to drive 1200 miles?

012

Top Answer
User Avatar
Wiki User
Answered
2013-02-06 21:15:37
2013-02-06 21:15:37

It would cost

($3.50) x (1,200) / (miles your car covers per gallon).

001
๐ŸŽƒ
0
๐Ÿคจ
0
๐Ÿ˜ฎ
0
๐Ÿ˜‚
0
User Avatar

Related Questions


A simple division problem should yield our answer: 1200 miles ÷ 10 miles/gallon = 120 gallons. Therefore to drive 1200 miles in a vehicle that consumes a gallon of gasoline every 10 miles would require 120 gallons of gas. (Which at approximately $3.50, would be very costly).


1200 miles @ 19 miles to the gallon = 1200/19 = 63.2 gallons. The price does not alter the amount of gas required.


Divide the number of miles by miles per gallon = 1200 / 32 = 37.5 gallons.


1200 miles @ 20 miles per gallon means 1200/20 = 60 gallons. 60 gallons @ 2.99 per gallon = 179.40



You would divide distance by time and get that it would take 20 hours to drive 1200 miles at 60 mph.


1,200 miles at 12 miles per gallon = 100 gallons.100 gallons at $3.50 per gallon = $350 .


This one's easy ... 1200 miles, divided by 22 mpg = 54.5 gallons. 54.5 gallons times $1.95 per gallon = $106.28 for your gas money.


Idk depends but u would use 40 gallons (multiply that by gas prices in your area)





To drive 80 miles at 80mph takes 1 hour. To drive 1200 at 80mph takes 1200/80 = 15 hours.


About 63 gallons @ around 2.00 average per gallon = 126 bucks or so.


You will pay $360.00. 1200 miles x (1 gal / 10 miles) x ($3.00 / 1 gal) = $360.00


It obviously depends on how fast you are driving. You should be able to drive 1200 miles in about 22-24 hours.


65 miles per hour .. In math, per is a key word that lets you know there is division. 65 miles / 1 hour = Speed 1200 miles / ? hour = 65/1 which is the same as ? hour/1200 miles = 1/65 ? hour = 1200/65 18.46 = how long it takes to drive 1200 miles at 65 mph.




Divide cost per gallon by the miles per gallon to receive cost per mile. Take the result and multiply the miles to travel by the cost per mile to receive the total cost for the trip. Example: $3.55 cost per gallon/18 mpg= .1922 cents per mile X 1200 miles = $236.66 cost of trip.



You would also need to know how many gallons your car uses per mile, or how many miles per gallon.You would also need to know how many gallons your car uses per mile, or how many miles per gallon.You would also need to know how many gallons your car uses per mile, or how many miles per gallon.You would also need to know how many gallons your car uses per mile, or how many miles per gallon.


1200 mi / 15 mpg * $2.8/gal = $224.



Distance = Speed x Time Time = Distance / Speed = 1200 miles / 65 Miles per Hour 18.4615385 Hours



Copyright ยฉ 2020 Multiply Media, LLC. All Rights Reserved. The material on this site can not be reproduced, distributed, transmitted, cached or otherwise used, except with prior written permission of Multiply.