Math and Arithmetic

If a number is increased from 50 to 80 what is the percent increase?

345

Top Answer
User Avatar
Wiki User
Answered
2010-05-09 16:20:52
2010-05-09 16:20:52

The increase is 60%

123
๐Ÿ˜‚
0
๐ŸŽƒ
0
๐Ÿคจ
0
๐Ÿ˜ฎ
0
User Avatar

Related Questions



30 increased to 45 is a 50% increase.


Multiply by 1.38. -- answer -- If X = 100 percent then X times 1.38 = 138% So, if the number to be increased were to be 50, then 50 times 1.38 = 69



50% of a number, X, is 0.50X 54% of a number,X, is 0.54X .54X/.50 X = 1.08 = 8% increase


50 increased by 50 percent = 75


100 increased by 50% results in 150Decreasing 150 by 50% results in 75


Find the difference between the first number and the second number and divide by the first number then change to a percent. 50-40=10 10/40=.25 or 25 percent increase. Don't forget to divide by the beginning amount because 50 to 40 is different.



2 increased by 50 percent = 3


Multiply the number you are increasing by 0.5


The percent increase from 50 to 150 is: 200%


50 increased by 8% = 54



If you have a number, for example, 100, and add 50 percent, this is equal to 100 + 50 = 150.If you then increase the number 150 by 50 percent, you will get 150 + 75 = 225.Therefore, this is not the same as doubling.by ayaz khan


6% of 50 = 3 so, 50 increased by 6% is 53


That's a 20% increase in price. pervent increase = (new amount - old amount)/old amount = (60 - 50)/50 = 10/50 = 1/5 = 20%



The increase from 50 to 90 is: 80%


The circumference is directly proportional to the radius. So increasing the radius by 50% causes the circumference to also increase by 50%.


The increase is 30, so the number 60 increased by 50% to 90.


10% of 500 = 50 30% = 50 x 3 =150 Now to increase 500 by 30%: 500 + 150 = 650


If 47 increases to 97, it increases by 50 units. For 47 units, the increase is 50 units For 1 unit, the increase is 50/47 units For 100 units, the increase is (50/47)(100) = 106.38 %


Percent of increase is the product of changes in price over the original price with 100%. That is:percent increase = (changes in price/original price) x 100%.For example:In a year period, the price of a stock increased from 50 dollars a share to 59 dollars a share. To find the percent of increase in the share price, compare the change in price to the original price:percent increase = (changes in price/original price) x 100%.= (59 dollars - 50 dollars)/50 dollars x 100%= 18%


the percentage increase is 50%



Copyright ยฉ 2020 Multiply Media, LLC. All Rights Reserved. The material on this site can not be reproduced, distributed, transmitted, cached or otherwise used, except with prior written permission of Multiply.