$1 for every 3.5 miles. 3000/3.5= approx. 857 Answer is about $857 $1 for every 3.5 miles. 3000/3.5= approx. 857 Answer is about $857
it depends on how many miles your vehicle gets to the gallon
It would cost $219.55.
depending on the running condition, and the driving area, such as highway or city driving, its would cost you approx $254.00 with gas at $3.89 a gallon, while driving on the highway/interstate getting approx 16 miles to the gallon. Approx $300.00 with gas at $3.89 a gallon while driving within the city limits, getting 13 miles to the gallon.
163.5 * 1.75 = 286.12500 $286.13
Under these circumstances the fuel cost for this trip would be $13.61. To calculate the amount you divide the total miles by the miles per gallon, then multiply that amount by the price per gallon of gas.
1300/20 = 65 gallons.65 x 3.80 = $247.00
870 miles / 30 mpg = 29 gallons 29 gallons * $4.00 per gallon = $116.00 total
3000 (miles) divided by 18 (milespergal) multiplied by 2.50 (costpergal) COST $416.67
3036 miles divided by 18 mpg= 168.67 gallons of fuel 168.67 gallons times $3 per gallon = $506
3000 / 12 = 250 gallons.250 x 3.85 = $962.50
1964/28*2.75= $192.982 total miles divided by miles per gallon times by total gallons by fuel cost = total cost for trip
You will use about 167 gallons of gasoline on the trip. The 3,000-mile trip would cost about $668.00 in fuel.
Gas would cost nothing if you are traveling down hill the whole way. However the formula on a level plane would be as follows: Miles/Miles per gallon x price of one gallon. For example, assuming 30 MPG and $2.00 pe gallon: 884/30 x 2.00 = 58.93. .
Traveling at the speed of light (approx. 186,000 miles per second) the sun is about 93 million miles away and so it takes about 8 minutes to get there. Jupiter at its closest is about 360 million miles away. So, it should take approx. 32 minutes to get to Jupiter traveling at the speed of light.
1011 miles, divided by 25 MPG = 40.44 gallons for the trip 40.44 gallons multiplied by 3.25 price per gallon = $131.43 is the cost of the trip
If your car gets about 24 miles per a gallon and gas costs $3.00 a gallon you would spend about $31.25.
950 divided by 29 = 32.75 gallons of fuel required for the trip. At $2.50 per gallon which is 32.75 x $2.50 you get $81.75. At $3.00 per gallon you get $98.25.
3,000 miles divided by 30 mpg = 100 gallons used. 100 gallons times $3.85 = $385.00 total cost.
(758 miles) x (4 dollar/gallon) / (14 miles/gallon) = $216.57 (rounded)
Divide the miles per gallon into the number of miles traveled to give you the number of gallons used. Then multiply the number of gallons used by the cost of the gas per gallon to give you the total cost. As this is your homework you need to do the actual sums yourself to get the answer or you will not learn how to do this sort of calculation.