Best Answer

20 dollars are 100 percent. You want 40 percent off, that means you want 60 percent. 20/100 = 0.2 is 1 percent that value times 60 gives the wanted 60 percent. You have to pay only 0.2 times 60 = 12 dollars instead of 20 dollars.

More answers

20/100*40 = 8

$40 - 20% is $32

The amount after the discount is $32.00

Q: What is 40 percent off 20 dollars?

Write your answer...

Submit

Still have questions?

Related questions

40 percent of 50 = $20

40 dollars

32 dollars

40% off of 20 dollars = 60% of 20 dollars (100 - 40 = 60) = 20*60/100 = 12 dollars

$8

40 percent off of 109 dollars is 43.6 dollars.

20% of 40 dollars is 8 dollars. 40*0.2=8

$10 ($40).

what is 40% off of 26 dollars

The amount after the discount is $12.54

40 % of 40 dollars = 40/100 * 40 = 0.4 * 40 = 16 dollars off 16 dollars off 40 dollars = 40 - 16 = 24 dollars

20 dollars