# A cyclist travels at 16km per hour how far does he cycle in 15 minutes?

# A train travels at 48mph How far does it travel in 1 hour and 15 minutes?

60 miles. 48 mph = 48 miles in one hour Divide 48 by 4 = 12 miles every quarter hour 48 + 12 = 60

# Two cyclists start biking from a trail's start 3 hours apart The second cyclist travels at 10 miles per hour and starts 3 hours after the first cyclist who is traveling at 6 miles per hour How much?

Two cyclists start biking from a trail's start 3 hours apart. The second cyclist travels at 10 miles per hour and starts 3 hours after the first cyclist who is traveling at 6 miles per hour. How much time will pass before the second cyclist catches up with the first from the time the second cyclist …started biking?.
A. 2 hours B. 4 Â½ hours C. 5 Â¾ hours D. 6 hours E. 7 Â½ hours.
Answer The distance the 1st cyclist travels is 6(3+t) miles, and the distance the 2nd cyclist travles is 10t miles... where t=the number of hours since cyclist #2 starts. Now solve: 6(3+t)=10t > 18+6t=10t > 18=4t > t=4.5 hrs > 4.5 hours = 4 hrs 30 minutes ( Full Answer )

# A train travels at 120 kilometer per hour what is its speed in meters per minute?

120 Kilometres = 120,000 metres.
There are 60 minutes in an hour.
120,000 divided by 60 = 2,000.
2,000 metres per minute (or 2 Kilometres per minute)

# How far will you go traveling at 70mph per minute?

If you are travelling at 70 miles per hour then per minute you will be travelling at: 70/60 = 1 1/6 miles per minute (we divided the 70 by 60 to convert the hours into minutes as there are 60 minutes in 1 hour). Of course, how far you will go depends on for how many minutes you travel at this co…nstant speed! ( Full Answer )

# If you travel at 60 kilometres per how far will you travel in 3 hours 15 minutes?

15 minutes = 0.25 hours 3.25 x 60 = 195 So, at 60 kph you will travel 195 kn in 3 hours and 15 minutes.

# If you travel at 60 kilometers per hour how far would you travel in 3 hours 15 minutes?

3 hours 15 minutes is 3.25 hours. So, if you travel at 60 kilometres per hour, you will travel 60 x 3.25 = 195 miles in 3 hours 15 minutes.

# How far could you travel at a speed of 12 miles per hour about how many miles could you travel in 1 minute?

At 12 miles per hour, it would take you 5 minutes to go 1 mile 60/12=5..
In 1 minute you could travel 1/5 of a mile at 12 miles per hour.

# If you are traveling sixty miles per hour how far will you go in 1 minute?

As there are 60 minutes in an hour, if you are going at 60 miles per hour then you are doing one mile in one minute.

# At 40 miles per hour how far does a car travel per second?

There are 60 seconds in a minute and 60 minutes in an hour - so an hour = 60 x 60 = 3,600 seconds..
In one second, a car travelling at 40 miles per hour will have travelled 40 / 3600 miles. That is equal to 1 / 90 miles..
There are 5,280 feet in a mile. 5,280 Ã· 90 = 58 feet 8 inches

# If an object travels for 15 minutes at a constant velocity of 12 miles per hour west what is its acceleration?

Since acceleration is a change in velocity, if your velocity is constant (does not change), your acceleration is zero.

# If a deer travels 12 miles an hour How far does a deer travel in 15 minutes?

1/4 of 12 is 3 >> 1/4 of 60 is 15 so the deer will travel 3 miles

# A bus travels 60 miles per hour How far does the bus travel in 3 hours and 20 minutes?

60Mph = 1 mile per minute 3Hrs 20 minutes = 200 minutes. So the answer is 200 miles 200 miles

# How far will a car traveling at 65 miles per hour travel in 6 hours?

65*6=390 miles .
The time was only accurate to one significant figure so some might claim that an answer can only have one significant figure. In that case the answer is: .
4 * 10 2 miles

# When two cyclists begin traveling in the same direction on the same bike path One travels at 15 miles per hour and the other travels at 12 miles per hour when will the cyclists be 10 miles apart?

Two cyclists are traveling the same path. The first cyclist stopsevery 11 minutes to take a drink. The second cyclist stops every 15minutes to take a drink. If the cyclists continue to stop at thesame rate, after how many minutes will the cyclists be stopped atthe same rate?

# Two cyclists begin traveling in the same direction on the same bike path one travels at 15 miles per hour and the other travels at 12 miles per hour when will the cyclists be 10 miles apart?

Answer: 3 1/3 hours or 3 hours and 20 minutes Solution: distance = velocity x time the distance travelled by the first cyclist = 15 x time the distance travelled by the second cyclist = 12 x time the difference distance = 15 x time - 12 x time this difference will be 10 miles when 15 x time - 1…2 x time = 10 3 x time = 10 time = 10/3 = 3 1/3 hours = 3 hours and 20 minutes. ( Full Answer )

# A car travels 208 miles in 3 hours and 15 minutes How many miles does it travel per hour?

3 hours 15 minutes is equal to 3 and a quarter hours. 208 / 3.25 = 64 miles per hour.

# If you are traveling at 12 mile per hour how many inches do you move per minute?

Here's the steps I took to solve: 12 miles / 1 hour = (converting hour to minutes)(1 hour = 60 minutes) 12 miles / 60 minutes = (converting miles to feet)(1 mile = 5280 feet) 63360 feet / 60 minutes = (converting feet to inches)(1 foot = 12 inches) 760320 inches / 60 minutes = (divide by 60 to make… denominator 1 minute) 12672 inches / 1 minute ( Full Answer )

# A car travels 55 miles per hour and a plane travels 15 miles per minute How far does the car travel when the plane travels 500 miles?

1) 500/15=33.33 minutes

# If a car travels at 55 miles per hour what is the speed in feet per minute?

(55 mile / hour ) x (5,280 feet / mile ) x ( hour / 60 minute ) = 4,840 feet / minute

# How far do you travel driving at 45 miles per hour for five hours?

To figure out the distance that one achieved with a speed of s per hour in h hours, you multiply the s times h . For example: Assuming you have an average speed of 45 mph for 5 hours, you will travel 45 x 5 = 225 miles.

# If a cheetah can run 56 miles per hour how far would it go in 15 minutes?

1 hour = 60 minutes 15 minutes = (15/60) = 1/4 hour If the cheetah could keep going at top speed for the entire 1/4 hour, and keep running in a straight line, it could cover any distance it wanted, between zero and (56/4) = 14 miles .

# A cyclist travels at an average speed of 16 km how far will he travel in 45 minutes?

12km. If he cycles 16 km in one hour then divide an hour into 4 i.e. 60 minutes divided by 4 = 15 minutes. Divide his speed by 4 also - so 16 divided by 4 = 4. That means every 15 minutes he cycles 4 kms. 45 minutes is 3 x 15 minutes so 3 x 4 = 12km

# If a cyclist takes 4 hours to travel 72 miles what is the cyclists average speed in miles per hour?

Velocity = distance / time Given d = 72 miles ; t = 4 hour V = 72 miles / 4 hour = 18 miles per hour

# How far will your car travel if you drive it for 60 minutes at a speed of 90 kilometers per hour?

Driving your car for 60 minutes would mean you are driving for one hour, and if you are going 90 kilometers per hour you would of gone 90 km's

# At 25 miles per hour how far does a car travel per second?

1 mile = 5,280 feet 1 hour = 3,600 seconds 25 miles per hour = (25 x 5,280) feet per hour = (25 x 5,280 / 3,600) feet per second = 36-2/3 fps

# How far will Danny travel in 4 hours at a speed of 99 kilometers per hour?

If Danny travels 99 Kilometers in one hour then travelling at the same speed he will travel 99 x 4 kilometers in 4 hours, which is 396 kilometers.

# Two cyclist start bicking from a trails start 3 hours apart the second cyclist travels at 10 miles per hour and starts 3 hours after the first cyclist who is traveling at 6 miles per hour how muchtime?

Assuming you want to know how long before the second catches up with the first: After 3 hours the first cyclist has travelled 3 x 6 = 18 miles Second cyclist is travelling at 10mph, so in every hour he does 10-6 = 4 miles more. So to catch up the 18 miles between the two will take 18 / 4 = 4.5… hours = 4 hrs 30 mins ( Full Answer )

# If a cyclist travels 10000 meters in 30 minutes what is the the average speed of the bicycle in kilometers per hour?

Hint: 10000 meters = 10 km, 30 minutes = Â½ hour... 10,000 meters in 30 minutes = 10 kilometers per 0.5 hour = 20 kilometers per hour

# If it takes 20 minutes to travel 30 meters how far can he travel in an hour?

easy first how many times does 20 go into 60........3 times now do 3 times 3 and then add an 0 on the end and you'll get 90 meters

# A cyclist rides 12 miles in 38 minutes How many miles per hour was she going?

If you rode 12 miles in 38 minutes, then it took you 3.1666 minutes to ride 1 mile (38/12). So, if you divide 60 by the time it took you to ride one mile it gives you the mph 60/3.1666 = 18.95mph .

# A plane travels 575 kilometer for 50 minutes how far it can travel for 1 hour?

If we divide 575 kilometers by 50 minutes we can find how fast the plane travels per minute. 575/50 = 11.5 We know the plane travels 575 in 50 minutes, but we need to know how far it travels in 60 minutes. Knowing that it travels 11.5 kilometers per minute, we can multiply that by 10 and add it …to 575. 11.5*10=115 115 + 575 = 690 km ( Full Answer )

# How far will sound travel in 1 hour in miles per hour at 68 degrees?

"How far" is a distance question. "Miles per hour" is a measure of speed. Distance cannot be measured in units of speed.

# How do you convert 15 miles per hour to feet per minute?

1 hr = 60 min; 1 mile = 5,280 ft; convert 1 hour to minutes (1 * 60 = 60) convert 15 miles to ft (15 * 5280 = 79200) divide distance by time to find speed (79200/60 = 1320 ft per minute)

# How far does a car travel at 24.8 miles per hour?

You have to give the duration of the journey. In 1 hour it will travel 24.8 miles.

# How much do you get paid for 23 hours and 15 minutes at 7.25 per hour?

15 mins. is 1/4 or 0.25 of an hour. Thus you multiply 23.25 by 7.25 and you get paid 168.5625. This will be rounded to 168.56.

# How far will a car travel in 1 hour and 45 minutes?

You forgot so say at what speed the car is traveling. I suppose if you're traveling at 60 miles per hour for one hour and forty five minutes, you'd go 75 miles.

# What distance is traveled in 15 mins at 72km per hour?

1 hour = 60 minutes 60/15 = 4, or 15 = 1/4 of 60 If distance traveled in 60 minutes = 72km, then in 1/4 that time, you traveled 1/4 of that distance 72/4 = 18km

# How far do I travel if I am driving 65 miles per hour for 180 minutes?

Change the minutes to hours, so the units are common. Velocity = distance / time, so distance = velocity * time = 65 * 3 = 195 miles

# How far would a car travel in 4 hours and 15 min if it was traveling 80km per hour?

4 hours 15 minutes = 4.25 hours. 4.25 hours @ 80 km per hour = 4.25*80 = 340 km.

# How far does a car going 60 miles per hour travel in one minute?

distance = rate x time distance = (60 miles / hour) x (1 hour / (60 minutes)) x (1 minute) distance = 60 miles / hour x hour / (60 minutes) x 1 minute distance = 60 miles / (60 minutes ) x 1 minute distance = 60 miles / 60 x 1 distance = 1 mile

# How far plae travels for 3.5 hours at rate of 180 miles per hour?

That depends on the wind conditions. If the 180 mph is the ground speed , then the distance covered is .
3.5 x 180 = 630 miles .

# How many miles per hour if you travel 96 feet per minute?

96 feet per minute = 96/5280 miles per 1/60 hours =96*60/5280 = 1.0909.. mph 96 feet per minute = 96/5280 miles per 1/60 hours =96*60/5280 = 1.0909.. mph 96 feet per minute = 96/5280 miles per 1/60 hours =96*60/5280 = 1.0909.. mph 96 feet per minute = 96/5280 miles per 1/60 hours =9…6*60/5280 = 1.0909.. mph ( Full Answer )

# How far could you travel in 22 minutes if you were traveling at 65 miles per hour?

22 minutes * (1 hour / 60 minutes) * (65 miles / 1 hour) = 23.833 miles .

# How many miles per hour is 15 minutes and 42 seconds per mile?

Convert the time to hours. Then divide the distance (1 mile in this case) by the time.

# Can a person travels 530 minutes in 10 hours what is the speed in miles per hour?

The question gives no information concerning the distance theperson covered, so his speed can't be calculated. The ability to travel 530 minutes in 10 hours requires moderatesedation.

# A car troubles for 20 minutes at a speed of 60 miles per hour how far does a travel?

If a car travels for 20 minutes at a speed of 60 miles per hour thecar travels 20 miles.

# How far does the car travel when it is traveling at 68 mph for 1 hour 55 minutes?

60 mins = 1 hour distance = speed x time = 68 mph x 1 55 / 60 hr = 130 1 / 3 miles = 130 miles 586 yd 2 ft

# If a Car is traveling 65 miles per hour how far does it travel in 2 hours?

If a Car is traveling 65 miles per hour, it will travel 130 milesin two hours.

# How far is travelled for 24 minutes at 55 miles per hour?

60 mins = 1 hr â 24 min = 24 min Ã· 60 min/hr = 2/5 hr distance = time Ã speed â distance = 24 min Ã 55 mph â distance = 2/5 hr Ã 55 mph = 22 miles.

# A car travels at a constant speed of 56 miles per hour. How far will it travel in 45 minutes and 45 seconds?

1 minute = 60 seconds 1 hour = 60 mins â 45 mins 45 seconds = 45 + 45/60 mins = (45 + 45/60)/60 hours =61/80 hours distance = speed Ã time â distance = 56 mph Ã 61/80 hours = 42.7 miles.