Some students attend school 180 of the 365 days in a year About what part of the year do they attend school How do you solve this problem?
Divide the number of days total by the number attended.
365/180=2.0278, Round that down to 2, they go to school 1/2 of the
Check: 180*2=360 days
The question is asking for a ratio. To find a ratio in this case, you divide the smaller number by the bigger number. Divide 180 by 365 and you will find the part of the year students attend school.
Practice - and problem solving ! If you explain clearly how the problem should be solved - and give them enough examples - they should absorb the teachings, and apply them to a new problem !
From the picture listed in discussion, it looks like tuition in 1995 was 2095, but I really don't know why things are circled.
Follow this method:
well usually the formula is length times breadth times height an remember1ml=1cmcube1l=1000cmcube
because there was still a quarter of a day left for the earth to make a complete revolution around the earth. by having a leap year every four years, those 4 quarter days left over (4 x 6 hours) makes an extra day which is included in a leap year. if there was no leap year.. eventually our winters would run into summers. (e.g winter will be in June as opposed to December in the… Read More
This can not be solved as it is not an equation but a simple expression. If you are looking to factor it, then the answer is: n2 - 3n - 18 = (n - 6)(n + 3)
ab means that a is multiplied (times) by b and then 6 is subtracted from the answer. So if the question says "If a = 5 and b = 4, what does ab - 6 =?" then you multiply 5 x 4 = 20 and subtract 6. So the answer is 14.
One day is 24 hours, and each hour is 60 minutes. That's 1440 minutes per day. 35 minutes divided by 1440 minutes per day equals 0.02430555555 days, which is about 1/41 th of a day. or TO BE EXACT:a day = 24hrs; 1 hour = 60 minutes; therefore 24hrs*60= 1440 minutes So in a day, there are 1,440 minutes.Divide 35 by 1440: 35/1440 = (can be reduced to) 7/288So 35 minutes is 7/288 of a… Read More
(x - 1)(x^2 - 5x + 2)
You can factorise 576 into its prime factors: 576 = 26*32then halve each power and multiply:23*31 = 24Then add the possibility that the square root is negative.Answer: -24 or 24.
138 x 00001 = 138 x 1 = 138.
Well, the problem is that you need a solution to the problem to figure what x is. Here is an example: 33x-47=-14 so, -14+47=33/33=1 so x=1
First, subtract 20 and 5. Then take that answer and subtract 13 from it. 20-5-13 15-13 2 The answer is 2
1500 / 2500 = x% 1500 / 2500 * 100/1 = X 15/25 * 100/1 = X 3/5 * 100 /1 = X 300 / 5 = X 60 = X so 1500 / 2500 = 60%
You can solve the problem of watching TV easily by reading books. Most popular television shows and movies were based off of books. Also, why don't you try exercising?
A math test has two problems The first was solved by 70 percent of the students The second was solved by 60 percent Every student solved at least one of the problems Nine students solved both problem?
.7x-.6x=9, .1x=9, x=9/.1=90 students
Suppose 216 is 24% of X that means 100*216/X = 24 or X = 100*216/24 = 900
Divide both sides by -6, giving x = 14/-6 ie -7/3 or "-2 and one-third"
If that's 2x + 5 = 9 Subtract 5 from both sides. 2x = 4 Divide both sides by 2. x = 2 Check it. (2 x 2) + 5 = 9 It checks.
7x - 2x = 80subtracting like terms,5x = 80divide both sides by 5x = 16
9v2 - 4 = 0 Add 4 to both sides 9v2 = 4 Take square roots of both sides: ±3v = ±2 so that v = ±2/3
5d-4=4-d you have to bring the d to one side and the 4 to the otherremember there is a 1 in front of the d so you'll get6d-4=4then you get6d=8then you divide and getd=4/3 or 1 and 1/3
2q=-14 divide both sides by 2 . -14/2=-7
There can be no solution because there is just an expression - no equation nor inequality.
Add all the data together, and divide the sum by the number of data pieces you added up.
136 - 136x = 85 136-85 = 136x 51/136 = x = 0.375 multiply x by 100 to get percent change = 37.5%
there are 4 steps to problem solving. first write what the question is asking you.then write what you know. then you make and Carrie out a plan andfinally you represent the answer in a sentence
Unfortunately, limitations of the browser used by Answers.com means that we cannot see most symbols. It is therefore impossible to give a proper answer to your question. Please resubmit your question spelling out the symbols as "plus", "minus", "equals" etc. And using ^ to indicate powers (eg x-squared = x^2).
You have to follow the order of operations. This is known as PEMDAS: Parentheses ExponentsMultiplicationDivisionAdditionSubtraction For example, if the problem is 2(3+6-4) X 32, you must solve it according to PEMDAS. First, you do what is inside the parentheses. According to PEMDAS, you must do addition before subtraction, so 3+6-4 = 9-4 = 5. Now, you do the exponents. 32 = 3X3 = 9. Now the problem looks like this: 2(5) X 9. 2(5) is… Read More
Let the required number be 'x'. The question is If, ( x + 3 ) (2) = 8 , then find the number x ? Ans: Dividing both sides of the equation by 2 x + 3 = 4 Subtracting 3 from both sides of the equation x = 1; Thus the answer is 1.
Even though there may be infinitely many solutions, there may be a simple way to summarise the set that they form. For example, solve x is evenly divisible by 2. The solution is the set of all even numbers. Or solve |x - 3| < 1. This is the set of all numbers that are less than 1 unit away from the number 3. Although there are infinitely many of them, the set is described… Read More
When x = 5, 12x = 12*5 = 60.
The question contains an algebraic expression. It is not an equation (or inequality) and so cannot be solved.
455/5 = 91/1 = 91
16 x 4 = 64 16 x 0.5 = 8 16 x 4.5 = 72
The key is: Remember that "percent" means " 1/100 ".
Don't use this site and use google!
There's no such thing as "area of baseheight". Those are some words you overheard when the rest of the class was actually learning a formula for something, possibly the area of a triangle or a parallelogram, or even the volume of a cone or cylinder. Your best move is to go back and learn that formula. After that, the way to solve a problem where that formula is the appropriate one is to use it.
Talk it out
In this problem, you're looking for a new total after a discount is applied. The 20% discount is a portion of the whole price, so what you're really looking for is 80% of the original number (100% - 20% = 80%). The equation would be:$249.99 x 80% = ?$249.99 x .80 = $199.99To check your work, find the amount of the discount and subtract from the original number:$249.99 x 20% =$249.99 x .20 = $50.00… Read More
What kind of math problem. If it is an addition (for example 89+4=53), if it is a subtraction problem (for example 89-4=85), a word problem of multiplication (I have 4 times as many toys then Adam. Adam has 5 toys. How many toys do I have? 20 toys.) That is from 4th or 3rd grade an down.
maximum minus minimum
Step 1: Take the percent and turn it into a decimal. If it is 20%, then .2 . If 25%, then .25 . If it is 3%, then you would write .03 . Step 2: Then multiply the decimal by the whole and you have your answer! ( If tax or a discount...) Step 3: subtract your difference by the original amount ( not the decimal) and You have your answer!
how would you solve this dividion problem? 785 divided by 25
1. if your equation is not in standard form make it in standard form. ax squared +/- bx +/- c. abc repesent numbers and x always represents the variable. 2.than plug in abc in the following equation: -b +/- sqaure root of 4ac divided by 2a. 3. do plus and minus and those are your roots ( answers) 4. note: if the discriminant ( the square root of 4ac) is not positive there will be… Read More
Exercise, if done before doing any type of work can help expend excess energy and allow a student to focus more effectively. There are many other benefits, but very few of these have been verified by reputable studies.