What rate is Ross jogging in miles per hour if he jogs at a rate of 1 mile every 0.25 hours?
His rate is 4 miles per hour.
1 person found this useful
Answer . If you were use to this 3 mile jog without problems before you may be coming down with a virus or cold possibly. It's a good idea to see your doctor and have your thyroid and adrenal gland checked out. There may be nothing wrong, but if you are feeling lethargic throughout the day it's… possible it could be thyroid or adrenal gland. . The heart is another factor. Many people go through like with heart arrhythmia problems (not fatal in most cases) and it's a must to get your doctor to send you for a 'stress test' by a Cardiologist. This does not mean you are having a heart attack! Sometimes our hearts are like clocks readjusting and your heart may have an arrhythmia problem. One can live a long life if they should have this problem. ( Full Answer )
It would take 9,257 hours to reach Venus from Earth. This isequivalent to about 386 days, or just a little over one year.
Well it depends on your weight, fitness level, incline of the surface, how much body heat your clothing holds in, how hydrated you are... etc. Usually somewhere between 100-150 calories per mile. ~ M for a one hour jog its about 900 calories burned
How many miles would you have gone if you jogged for 30 minutes with a heart rate of 145 beats per minute?
The answer to this question varies depending on the individual and the type of shape he is in. The average runner may complete in between 3.2-3.6 miles in that time period.
If you travel 1 mile at 1000 miles per hour and then another mile at 1 mile per hour what is your average speed?
Previously Written::"WRONG! the average speed is the mean ..or (1000 + 1) divided by 2 . 1000 miles an hour" . Edited Answer:: . You have to take in to account of not only the speed but the distance traveled in the time allotted. You cover two miles in 3603.6 Seconds or roughly one mile per 1,…801.8 Seconds which translates into 30.03 Minutes. . 2 Miles in 60.06 Minutes translates to traveling a little bit slower than 2 miles per hour. . The only way to get the average speed or the mean is if you traveled at 1000 MPH for an hour, then traveled another hour at 1 MPH. You would have traveled 1001 Miles which then you could divide that by how many hours you drove. Then your average speed would be 500.5 MPH. . It's a trick question, because you only travel one mile for 1000 MPH. Which makes the mile traveled in 3.6 Seconds. Hardly enough for an average speed of anything more than 2 Miles per hour. ( Full Answer )
When a Car is traveling at a rate of eighty four miles per hour What is the car's rate in miles per minute?
1.4 miles per minute 1 mile per minute at 60 mph. A good way to check speedometer acuracy is to time between mile markers. Speed up or slow down until you are timing 60 seconds between each and then see what speed the speedometer reads. If it is 60 mph it is correct. If it is slower (say 55 mph) tha…t means the car is traveling faster all the time than what is shown by a ratio of 60/55 (or a multiplier of 1.09). The opposite is true if the speedometer is showing a faster number (say 63 mph) then the car is always traveling slower at a ratio of 60/63 (or a multiplier of .952). This is a common problem when cars do not have the exact tire size that were on the car originally. In cars that still use a speedometer cable, the gear at the end of the cable, mounted in the transmission, can be changed to correct the error. Remove the current gear, count the teeth and multiply that number to come up with the number of teeth needed to correct the error. For example, to correct the 60/55 ratio, multiply the number of teeth by 1.09 to see which gear is needed. Check then with the dealer to see what teeth counts are available and replace the current with the one closest to the new number. I have done this several times successfully when changing to larger dia. tires. ( Full Answer )
Really depends at what rate your going,. Average jogging speed of a 36 year old male is 6.9 mph
\nIt depends on your weight, but like me I am 180 lbs. If I jog for 45 minutes the calories that will be burned will be about 400 to 500 calories.
A man travels on a motorcycle 50 miles to a city at the rate of 25miles per hour. He returned at the rate of 50 miles per hour. what is his average speed for the trip?
he went 25- 1/2 the way & 50 - 1/2 the way. 50 + 25 = 75/2=42.5
The degree of resistence will determine how much. You would have to account for your weight, the weight of the bike, the surface you're riding on, the material, density and texture of the tires you're riding on, the angle of the surface you're riding on...It's subjective, so has no one right answer.… ( Full Answer )
This can be done through a method called " Dimensional Analysis ." This method allows you to easily convert any unit of metric to standard or vice-versa. This is achieved by properly setting up the coversion ratio's to cancelled the unwanted unit thus leaving the desired unit. For example, …Let say you have an object weighing 20oz, and you need to convert to pounds(lbs). This should always take two steps: 1st. Understand the question( what are they asking for?) Answer: Need to convert ozs to lbs. 2nd. Now turn that statement into a question: How many pounds (lbs) equals 20 (ozs). That's it, now all you have to do is write the question in terms of a mathematical equation or expression, ie: How many pounds (lbs) = 20 (ozs). Then find the appropriate conversion unit. I just happen to know that 16ozs = 1 lb Now set it up, take note of this part. This is how everything comes together in-order to cancel the correct units. ? pounds (lbs) = 20 (ozs) ? is short for ( how many ) We know that 16ozs = 1lb or [ 1lb / 16 ozs ] so multiply ratio( 1lb / 16 ozs) by 20 ozs so that the ounces cancel and lbs are left. = 20ozs * ( 1lb / 16 ozs ) ozs are on the bottom or in the denominator so they automatically cancel out. = 20 lb / 16 = 5/4 or 1.25 lbs Now your question. How many miles per second = mph Let's make it interesting. How many miles per second = 60 mph ? mps = 60mph where mps = (miles per second) ? mps = 60 mph* ( 1 hr /3600 seconds ) * Note all we had to do here is find a conversion ratio of hours to seconds( 1 hr = 3600secs ) or equivalently ( 1 hr / 3600 secs), also, notice the miles did not need to be converted unless you were looking for meters per second or kilometers per second, then we would have to find a conversion unit for the distance as well. Hours cancel leaving mps = 60 m / 3600 seconds = 1/60 or 0.0166666 mps Hope this helped. ( Full Answer )
If you eat a full meal, wait 1 hour, then jog the whole 1 hour non stop.... 1 pound.
Why not ? One possible way is to jog continuously for 30 minutes at a speed of 4 mph.
Zero acceleration if it is traveling in a straight line. An object that is accelerating must either be changing its rate of speed or its direction.
Jogger workout by jogging to the park a distance of 12 miles She then jogs home at the same speed but along a different route return trip is 18 miles her time is one hour longer what jogging speed?
If she took 1 hour longer on her return trip, it means that she travelled... 18 - 12 = 6 miles in 1 hour Therefore she was travelling at a speed of 6mph
This problem is solved through some basic math. Step 1. Multiply 17.6 x 60 (The number of feet per second times the number of seconds in a minute) Step 2. Multiply 1056 x 60 (The number of feet traveled in a minute by the number of minutes in an hour) Step 3. Divide 63360 x 5280 (The number of fe…et traveled in an hour by the number of feet in a mile) ANSWER:12 miles per hour. ( Full Answer )
If you run 5 miles in an hour, that means you are running 5 miles per hour. So, you first need to convert miles to feet. There are 5280 feet in a mile, so multiply that by 5. Then, to figure out how many seconds are in an hour, multiply the 60 seconds in a minute to the 60 minutes in an hour. Di…vide the result for the mile conversion by the hour conversion to get your answer. The answer should be 7.33 feet per second . ( Full Answer )
There are 60 seconds per minute and 60 minutes per hour; therefore, there are 60 X 60 = 3600 seconds per hour. The stated rate is 1/45 mile per second. 1/45 X 3600 = 80 miles per hour.
The Taylor family drove for 1 hour at a rate of 60 miles per hour and drove for 2 hours at a rate of 45 miles per hour then what was their average rate?
During the first hour, they covered (60 x 1) = 60 miles. During the next 2 hours, they covered (45 x 2) = 90 miles. The total distance covered was (60 + 90) = 150 miles. The average rate was (distance/time) = (150/3) = 50 miles per hour .
Speed is given in 'miles per hour'. The word per just means 'each' or 'every', so we could just a s well say 'miles each hour' or 'miles every hour'. So, basically the car has travelled 660 miles in 11 hours so we have to find how many miles it travels in just one hour. To get the answer we divide… the total number of miles (660) by the total number of hours (11). The calculation is 660 divided by 11 and the answer is 60 miles per hour. Hope this helps. ( Full Answer )
aaaaah, give me a minute to think about this, I think the answer is 45 miles. Did I do good?
46.89 Miles per hour. You would have to be rather fit to do that. Considering that Usain Bolt runs at 23.46 miles per hour when he is running the 100m. Also, he is doing this for less than 10 seconds. To keep up twice his speed for 4 hours and 30 minutes would require a bionic man!!
4.977 miles (7.3 ft/sec) * (60 sec/min) * (60min/hr)= 26280 ft (26280 ft/hr) / (5280 ft/mile)= 4.977 miles
A 160-pound person running at a 12-minute pace (5 mph) for 30minutes would burn 290 calories. It fully depends on your weightand how long you plan on jogging though.
There are 5280 feet in one mile. Therefore, 1 mile per hour is equal to 5280 feet per hour. There are 3600 seconds in one hour. Therefore, 5280 feet per hour is equal to 5280/3600 = 1.46 recurring (that is, 1.46666...) feet per second.
Dividing the speed in miles per hour by the number of minutes in one hour gives 66/60 = 1.1 miles per minute.
26 miles per hour is slightly faster because it equates to 41.84 km per hour.
1 Nautical Mile is 1.1508 statute miles, so 1 knot (nautical miles per hour) is 1.1508 MPH .
Multiply miles per second by 3,600 to get miles per hour: . 186,282 x 3,600 = 670,615,200 mph .
How many weeks would it take an average person jogging 10 minutes per mile for 8 hours a day to jog 3987 miles?
A person who jogged for 8 hours a day can hardly be described as average! Still, 10 minutes per mile = 60 minutes per 6 miles or 6 miles per hour. Then 8 hours a day gives 8*6 = 48 miles per day or 48*7 = 336 miles per week. So 3987 miles would take 3987/336 = 11.87 or nearly 12 weeks.
You can't drive to the Moon - there is no road or anything. For a hypothetical exercise involving the equivalent distance, just divide the distance by the speed.
Bette drives at 60 miles per hour for 2 and a half hours and at 75 miles per hour for 1 and a half hours what is her average rate of speed?
Average speed = (total distance covered) divided by (time to cover the distance) Distance in the first 2.5 hours = (2.5 x 60) = 150 miles Distance in the next 1.5 hours = (1.5 x 75) = 112.5 miles Total distance = (150 + 112.5) = 262.5 miles Total time = (2.5 + 1.5) = 4 hours Average s…peed = (262.5/4) = 65.625 miles per hour ( Full Answer )
For a 150-pound person, it's around 100 calories. You can use the running calculator below to get a more precise estimate based on your weight. Note that you burn about 60 calories per hour just being awake and functional. So if you are running 6mph, or a 10-minute mile, then you used would have …used 10 calories if you'd been sitting still instead of running a mile. Running burned an extra 90 calories. Someone in very good shape may burn fewer calories, as their muscles and circulation become more efficient. They can counteract this effect by running faster or for a longer time. ( Full Answer )
How many miles does a car travel if it averages a rate of 35 miles per hour for 3 hours and 24 minutes?
An object traveling at an average speed of 35 miles per hour, for 3 hours and 24 minutes, will travel 35 x (3 + 24/60) miles, or 119 miles.
If you travel at a constant speed of 20 miles and hour, you will cover 100 miles in 5 hours.
60 miles per hour = 1,760 yards per minute (often referred to as "one mile")
5280 ft = 1 mile so, 5.5 ft = 5.5 / 5280 miles. 3600 seconds = 1 hour so, 1 second = 1 / 3600 hour 5.5 fps equates to, 5.5 / 5280 Ã· 1 / 3600 = 5.5 x 3600 / 5280 = 3.75mph
That depends on how hard you go at it, your size and a few other things. If I run full tilt for one hour, I can shed about 800+ calories, but I'd get a bit farther than 3 miles at that pace. 3 miles I'd do in about 30 minutes, and some 400-500 calories.
90 minutes is one and a half hour. 1.5 times 70 gives you the distance.
y miles per hour = y/60 miles per minute (60 minutes per hour) y/60 miles per minute = (y/60)/60 miles per second Take y, the number of miles traveled per hour, and divide by 3600 to get the amount of miles per second. Example: 100 miles per hour --> miles per second 100/3600 = 1/36 1/36 miles per s…econd ( Full Answer )
A rate of change of 60 miles per hour. Think of it in terms of a car. The car is going to go a father distance if it is going 60 miles per hour as opposed to 1 mile per hour.
it is simple. if it goes 190 miles in one hour, to find out how many miles it will go in 5 hours, multiply 190 by 5. This is such a simple question! I can't believe people don't know this! If you need more help, purplemath.com is a great website. it gives good explanations too. good luck with your m…ath career. you need lots of practice, dude. get off the computer and get a tutor. seriously. ( Full Answer )
28 miles in 1 hour 38 minutes equates to an average speed of 17.14 miles per hour.
That depends on the wind conditions. If the 180 mph is the ground speed , then the distance covered is . 3.5 x 180 = 630 miles .
21 miles per hour is equal to 36960 yards per hour. Since this is the rate per hour, we must divide that by 60 for minutes to leave 616 yards per minute.
Divide the mph by 60. 1hr = 60 sec. If I drive 40 miles in one hour that would be .6666666667 miles in one second.
60 mph can be converted into lots of different rates, eg: 1 hr = 60 minutes 1 minute = 60 seconds 1 yd = 3 ft 1 mile = 1760 yds â 60 mph = 60 * 1760 yd/hr = 105600 yds/hr = 105600 Ã· 60 yds/min = 1760 yds/min = 1760 Ã· 60 yds/sec =29 1/3 yd/sec = 29 1/3 Ã 3 ft/s = 88 ft/s 1 mile = 1.60…9344 km â 60 mph = 60 Ã 1.609344 km/h â 96.56 km/h = 96.56 Ã· 60 km/min â1.61 km/min = 1.61 Ã· 60 km/sec â 0.0268 km/sec 1 km = 1000m â 0.0268 Ã 1000 m/s = 26.8 m/s ( Full Answer )
Use this conversion: mph x 0.0003 = miles per second . So, 18,000mph = 18,000 x 0.0003 = 5 miles per second
An airplane traveled 1000 miles in 3 hours and 30 minutes what was the average rate of speed in miles per hour?
3 hours and 30 minutes = 3*60+30 = 210 minutes The planes is therefore going 1000/210 = 4.761904761904762 miles ina minute This means that the plane is going at a speed of4.761904761904762*60 = 285.7142857142857 miles an hour.
If she's maintaining a steady pace of 3.25 mph, then 30 minutes is half an hour so it would be 3.25 divided by 2, which works out at 1.63 miles.