How far will you travel in 1 second at 90 mph?
132 feet per second @90 mph
At 90 mph it will be traveling at 132 feet per second.
You will travel 1.5 miles.
A baseball moving at 90 mph is traveling at 132 feet per second.
132 feet per second at 90 mph.
If you travel one and a half miles in 49 seconds with an average speed of 110 MPH and for one third of that distance you were going 90 MPH how fast were you traveling for the other mile?
One way to solve: 90 MPH = 0.025 miles/second [there are 3600 seconds in an hour, so 90/3600 = 0.025]. You traveled 0.5 miles at 0.025 miles per second: (0.5 miles)/(0.025 miles/sec) = 20 sec. So it took 20 seconds to travel 0.5 miles. The remainder of the distance (1 mile) took 29 seconds [49 - 20 = 29]. (1 mile)/(29 sec) = 0.034483 miles per second. Multiply by 3600 to get 124.14 MPH
It will take just under 11 minutes (10.8) to travel 90 miles at 500mph. 90 miles/500 mph = 0.18 hours 0.18 x 60 minutes = 10.8 minutes
85-90 mph approximately. 90 at it's limit.
40.225 Metres Per Second.
About 40 seconds.
about 90 mph that's pretty fast
260 + 90 miles takes 5 + 2 hours ie 330 m in 7 hr, so average speed is 330/7 ie Forty-seven and one-seventh mph
It can travel: 90*2.5 = 225 kilometers
Distance = Rate * Time Algebraically manipulated, Time = Distance/Rate Time = 90 miles/45 mph = 2 hours ========
It would take you 43 minutes to travel 64 miles. 64 miles/ 90 mph = .711 hours = 43 minutes.
8 and 2/3 mph
1 hour 24 minutes.
Time = Distance/Speed = 90/70 = 1.286 hours, approx.
90 mph = 132 feet per second 60.6 ÷ 132 = .459 seconds or 459 milliseconds
0.21 to 0.25 of a second
About 61.4 mph
A well Hit line drive in the MLB can possibly travel up to 110 mph. That is an extreme however and it is more likely that a well hit ball travel in the 90 mph range
The distance between first and second base is 90 feet. And from second to third is 90 feet, and from third to home is 90 feet.
It is: 90/120 = 3/4 of an hour = 45 minutes
Divide the 90 miles by 3600. That's the amount of miles you travel in a second. Then convert this from miles to feet.
90 hours 56 minutes at an average of 65 mph
1 hour 17 minutes.
At least 1 hour, 46 minutes, 48 seconds at 90 miles per hour.
2 hours 15 minutes
1.5/135 = 1/90 hour = 40 seconds.
11 hours 6 minutes 36 seconds.
It varies, but approximately 25000 miles in 90 minutes or 16000 mph
Divide 1300 miles by 90 miles per hour and the result is 14.44 hours.
90 miles in 20 minutes = 90 miles in (1/3) hours = 270 miles in 1 hour or 270 mph
1 hour 14 minutes.
At 44 yards per second, you are moving at: 90 mph
At 90 km/h an object is moving at about 82.021 feet per second.
It would take 1.5 hours (90 minutes) to travel 315km at 130 mph.
90 kph is 55.9234 mph.
90 mph = about 144.8 kph
90 kph = 55.9 mph
90 mph = 144.8 kph
In terms of traveling speed tornadoes can be stationary or travel at over 70 mph. The average forwards speed is 35 mph. In terms of wind speed, winds in a tornado can travel at anywhere from 65 mph to over 300 mph. The average tornado probably has winds in the range of 80 to 90 mph. Tornadoes that cause the most serious damage have winds over 130 mph. Tornadoes with winds over 200 mph are… Read More
If you drive one mile at 30 mph how fast do you have to drive the second mile if you have to average 60 mph for the two miles?
Yes, you can. If the average speed for the first mile is 30 mph, and the average speed for the second mile is 90 mph, then 30+90=120/2=60. You need to solve the equation for average speed, not time. You can't. 1 mile @ 30mph = 2 minutes 60 mph for 2 miles = 2 mintes thererfore you cannot go fast enough (or you could go infinity mph)
90 kmh = 55.93 mph
I lived in Monterey its about 90 miles north most likely 2hrs at 65 mph
There have been numerous Hurricane Irenes in history because the name cycles every 6 years and has not yet been retired. Most recently, Hurricane Irene in 2005 topped out at 105 mph. So far the Hurricane Irene that is currently active peaked at 100 mph before weakening to 90 mph. Currently the storm is expected to reach a second peak of 125 mph later this week.
A crosswind is any wind that is not in the same direction as travel. The crosswind component is perpendicular to the direction of travel ( 90 degrees). Mathematically, the crosswind component is the speed times the sine of the angle relative to the direction of travel. For example if a plane travels NORTH and there is a crosswind from the EAST ( 90 degrees) at 20 mph the crosswind component is 20 mph ( 20… Read More