Best Answer

It's a more or less arbitrary choice made a long time ago, and it would cost a lot to replace all the clocks. There have been some attempts to go to a decimal system for time, but they simply haven't caught on.

Q: Why does a day have 24 hours not 10?

Write your answer...

Submit

Still have questions?

Continue Learning about Astronomy

A day on Earth because a day on Earth is 24 hours and a day on Jupiter is 10 hours

A day is 12 hoursA night is 12 hours

Well first of all, there are 24 hours in a day, so just multiply 24 by 1,000,000. This gives you 24,000,000.

gray day

Well, there are 24 hours in a day, so 274 x 24 = 6576 hours.

Related questions

there are 24 hours in a day so fraction is 10/24= 5/12

1 day = 24 hours 10 days = 240 hours (24 x 10)

240 hours is 10 days. There are 24 hours in a day, so you'd just have to divide 240 by 24 to find the number of days, which will give you an answer of 10.

1 day = 24 h1/8 of a day = 24/8 = 3 h3/8 of a day = 3 h x 3 = 9 hours, not 10 hours.

1 day = 24 hours 21 hours = 24 hours - 3 hours = 1 day - 3 hours → 10:32 + 21 hours = 10:32 + 1 day - 3 hours = 7:32 on the following day.

1 day = 24 hoursSo 10 days = 24 x 10 = 240 hours240 hours

10 hours / 1 dat = 10 hours/24 hours = 5/12 = 41.66...%10 hours / 1 dat = 10 hours/24 hours = 5/12 = 41.66...%10 hours / 1 dat = 10 hours/24 hours = 5/12 = 41.66...%10 hours / 1 dat = 10 hours/24 hours = 5/12 = 41.66...%

10 days is a total of 240 hours. (24 hours in 1 day x 10)

24 hours = 1 day ⇒ 10 000 hours = 10 000 ÷ 24 days = 4162/3 days ≈ 416.67 days

A day on Earth because a day on Earth is 24 hours and a day on Jupiter is 10 hours

There are 24 hours in a day:24 hours * X days = 240 hoursTo complete this equation, there must be 240 hours in 10 days.There are 240/24 = 10 days

There are 24 hours in a day so 10 days is 240 hours. 243 hours is 10 days and 3 hours.