Best Answer

At 60 miles per hour you will travel 528 feet every six seconds.

Q: At 60 miles per hour in 6 seconds how many feet will you travel?

Write your answer...

Submit

Still have questions?

Continue Learning about Biology

65 mph = 95.33 feet per second.

There are 5280 feet in one mile. Therefore, 48 miles per hour is equal to 48 x 5280 = 253440 feet per hour. There are 3600 seconds in one hour. Therefore, 253440 feet per hour is equal to 253440/3600 = 70.4 feet per second.

There are 5280 feet in 1 mile There are 60 minutes in an hour and 60 seconds in each minute which means there are 60*60 = 3600 seconds in an hour. That means that 1 MPH = 1 mile for every 1 hour = 5280 feet for every 3600 seconds. So, 1 MPH = 5280/3600 ft/s = 1.4666 ft/s So, to convert, just divide 1800 by 1.4666 = 1800/1.4666 = 1227 miles per hour. And to convert from MPH to feet per second, just multiply by 1.4666.

200 feet = 0.0378787879 mileSpeed(miles/hours) * Time(hours) = Distance(miles) ------->As you can see => miles/hours * hours = miles-----------------------------------------------------------------------------Therefore :Distance = 0.037 milesSpeed = 50 miles/hoursTime = ?Just substitute: 50 * Time = 0.037; ---------------> you get Time = 0.037/50 = 0.00074 hoursone hour is 60 minute: therefore : 60 * 0.00074 = 0.0444 minutesone minute is 60 sec: 60 * 0.0444 = 2.664 sec ----> 2.664 sec

90 miles/hour (5280 feet/1 mile)(1 hour/3600 seconds) = 132 feet per second ================

Related questions

You are traveling at 5.18 miles per hour at 76 feet per 10 seconds.

3.72 seconds.

34.286 seconds.

At 58 miles per hour it would take 17.63 seconds to travel 1,500 feet.

50 feet

1,170.91 miles per hour.

2 minutes 30 seconds.

800.8 feet in 9.1 seconds.

76 feet in 10 seconds is equal to 5.18 miles per hour.

73.3 feet every 10 seconds at 5 mph.

About 6.24 seconds at 45mph to travel 412 feet.

3 miles = 15840 feet 1 hour = 3600 seconds so you are traveling at 15840/3600 = 4.4 feet per second 180/4.4= 40.9 seconds So it takes 40.9 seconds to go 180 feet at 3 miles per hour.