Fuel Economy and Mileage

How much would it cost to drive 1600 miles if your car gets 30 miles to the gallon?

123

Top Answer
User Avatar
Wiki User
Answered
2010-08-18 00:10:48
2010-08-18 00:10:48

It depends. First you need to know how much a gallon of gas is, then i could finish the answer.

001
๐ŸŽƒ
0
๐Ÿคจ
0
๐Ÿ˜ฎ
0
๐Ÿ˜‚
0
User Avatar

Related Questions





That depends on the gas mileage your car gets and the cost of gas. If you get 20 miles per gallon at $4 a gallon, then cost is 1600/20 times 4 = $320


1600/19 = 84.211 gallons (rounded) The cost is (84.211) times (whatever you pay for each gallon).



1,600 miles at 16 miles per gallon = 100 gallons.100 gallons x $4.50 = $450.00


1600 miles / 8 miles per gallon = 200 gallons. Multiply this by the cost of gasolene per gallon. Since the cost varies in different places and times, you will have to research this yourself for your particular situation.


Divide the 1600 by 65 and you'll have your answer !




1600/30=53.333333 gallons used53.33333*4= $213.331600/30=53.333333 gallons used53.33333*4= $213.33


You would divide 1600 by 18 would be 88.88 now that's how many gallons you would consume, multiply 88.88 by price of gas($4) would equal $355.52. Be safe driving I might have messed up on the order but i think this is right


Combined mpg actual 1600 rt scenic 8 valve =37.5mpg




If you maintained an average speed of 75 mph for the whole trip, the time to drive 1,600 miles would be about 21 hours and 20 minutes. You would have to add time for stops, detours and other delays.


Since Speed = Distance Traveled / Time, Time = Distance Traveled / Speed. This means Time = 1600 miles / 60 miles per hour = 26.67 hours.


Do the math - 80 miles per hour, that's 160 miles in two hours. 160 is 10 percent of 1600, so....20 hours


6k is 6000 meters and there are about 1600 meters in one mile. 6000 divided by 1600 would be 3.75 miles or 3 miles and 1200 meters.


Mileage for a tractor trailer typically runs four to eight miles per gallon, all factors dependent. So, on 400 gallons, you could run between 1600 and 3200 miles.


1600 kilometers = 994.193908 miles


1600 meters = 0.994 miles.


Answer: 1600 yd = 0.909090 miles.


That depends on your speed and the number of stops you make. However, if you average 55 miles per hour for the entire distance your driving time would be about 29 hours.



Copyright ยฉ 2020 Multiply Media, LLC. All Rights Reserved. The material on this site can not be reproduced, distributed, transmitted, cached or otherwise used, except with prior written permission of Multiply.