Earth Sciences
Time

# What year was it 1 trillion seconds ago?

001

###### 2011-05-10 18:38:54

this year its only seconds

๐ฆ
0
๐คจ
0
๐ฎ
0
๐
0

## Related Questions

one trillion seconds ago it was last year. There are about 31,???,??? seconds in a year any way and 1,000,000,000,000 (1 trillion) is quite a bit bigger than that. It would be last year.

1 trillion years = 3.1556926 &times; 10^19 seconds1 000 000 000 000 * 365.25 * 24 * 60 * 60 31557600000000000000 seconds == 1 trillion*days in a year*hours in a day*minutes in an hour*second in a minute.

1 trillion years = 3.1556926 &times; 1019 seconds.

1 trillion years = approx 31557600000000000000. However, the univere did not exist a rillion years ago and, according to current cosmological theories, it will not exist for a trillion years. So the answer is a meaningless exerise in multiplication.

1.0X 10^12 seconds (1 hour/3600 seconds)(1 day/24 hours)(1 year/365 days) = 31,709.8 years

1 trillion seconds = 11.6 million days (approx)

A trillion seconds.1 day = 86400 seconds.Assuming 365.25 days in a year (it's actually slightly less), then 1 year = 31557600 seconds.In those countries that use the long scale (based on powers of a million) like Europe:1 trillion seconds = (106)3 seconds = 1018 seconds = 1018 &divide; (3.15576 x 107) years&asymp; 3.1688 x 1010 yearsor approx 311/2 thousand million years.In those countries that use the short scale (based on powers of a thousand plus one) like USA:1 trillion seconds = (103)3+1 seconds = 1012 seconds = 1012 &divide; (3.15576 x 107) years&asymp; 31,688 yearsor approx 311/2 thousand years.

Well think, 60 seconds in a minute, x 60 minutes per hour, is 3,600 seconds per hour. 24 hours per day means 3,600 X 24, or 86,400 seconds per day. There are 365 days per year, so 86,400 X 365 = 31,536,000 seconds in a year, so not even 1 trillion, just 31 million 536 thousand.

1 trillion seconds / 60 seconds/minute / 60 minutes/hour / 24 hours/day = 11574074 days should be about 31,710 years

Leaving aside complications caused by leap seconds, 86400 seconds = 1 day so 16.5 trillion seconds = 16.5*1012/86400 days = 190,972,222.22 (recurring) days.Leaving aside complications caused by leap seconds, 86400 seconds = 1 day so 16.5 trillion seconds = 16.5*1012/86400 days = 190,972,222.22 (recurring) days.Leaving aside complications caused by leap seconds, 86400 seconds = 1 day so 16.5 trillion seconds = 16.5*1012/86400 days = 190,972,222.22 (recurring) days.Leaving aside complications caused by leap seconds, 86400 seconds = 1 day so 16.5 trillion seconds = 16.5*1012/86400 days = 190,972,222.22 (recurring) days.

1 000 000 000 seconds is almost 32 years so probably 1979

One American trillion (ie. 10^12) (Leap years counted &amp; Century Leap Years Counted) One Trillion Seconds = 31,688 Years, 269 Days, 1 Hour, 46 Minutes, 40 Seconds. Non-Leap Years....:24,003 X 31,536,000 = 756,958,608,000 Seconds Leap Years..............:7,685 X 31,622,000 = 243,018,144,000 Seconds Days..................................:269 X 86,400 = 23,241,600 Seconds Hours......................................:1 X 3,600 = 3,600 Seconds Minutes......................................:46 X 60 = 2,760 Seconds Seconds.......................................:40 X 1 = 40 Seconds ================================================================== Total........................................................:1,000,000,000,000 Seconds One British trillion (ie. 10^18) would equal about 31,688,738,506 years 296 days 8 hours 48 minutes 33 seconds. (Leap years counted)

31,688 Years, 269 Days, 1 Hour, 46 Minutes, 40 Seconds.Non-Leap Years...: 24,003 X 31,536,000 = 756,958,608,000 SecondsLeap Years...........: 7,685 X 31,622,000 = 243,018,144,000 SecondsDays.....................: 269 X 86,400 = 23,241,600 SecondsHours...................: 1 X 3,600 = 3,600 SecondsMinutes................: 46 X 60 = 2,760 SecondsSeconds...............: 40 X 1 = 40 Seconds==================================================Total....................: 1,000,000,000,000 Seconds

277,777.778 hours are in a billion seconds 27,777,777.8 hours in 100 billion seconds 277,777,778 hours in 1 trillion seconds 24 x 365 = 8760 hours in a year 277,777,778 / 8760 = 31709.792 years

There are 31,540,000,000,000,000 (31 quadrillion, 540 trillion) seconds in 1 billion years.

1 (normal) year is 31536000 seconds and a leap year is 31622400 seconds.

To find this out, you must use the method of unit conversion. You need to convert seconds into years. To do this, you need to work up the chain while canceling out units that you don't need. The first step is to find out how many seconds are in one year. 60 seconds/1 minute * 60 minutes/1 hour * 24 hours/1 day * 365 days/1 year Notice that all units are just being divided by the same thing. 1 hour = 60 minutes, 1 minute = 60 seconds, etc. All units will cancel out except seconds (as a unit on the bottom of a fraction will cancel out the unit on the top of an equation and vice versa when multiplying two fractions). Now, you're left with 60 * 60 * 24 * 365 = 31,536,000 seconds/year. Next, divide 14 trillion seconds by 31,536,000 seconds/year 14,000,000,000,000 seconds / 31,536,000 seconds/year = 443.93708 years Note: the seconds unit cancels out because it is in the numerator of the equation. You take seconds/year, flip it (into year/seconds), and multiply the numerator (top) with it, which cancels out seconds on the top leaves just years.

###### AlgebraMath and ArithmeticCollege Applications and Entrance RequirementsTimeEarth SciencesMathematical Analysis

Copyright ยฉ 2020 Multiply Media, LLC. All Rights Reserved. The material on this site can not be reproduced, distributed, transmitted, cached or otherwise used, except with prior written permission of Multiply.