Ford Expedition
Ford Expedition Eddie Bauer
Ford Expedition XLT

If the rear AC on a 1997 Eddie Bauer Ford Expedition works but the front AC does not what could be the problem?

878889

Top Answer
User Avatar
Wiki User
Answered
2015-07-16 19:31:44
2015-07-16 19:31:44

The problem is probably in the mixing door not operating properly. It could be in the control panel or the door itself. It just has to be checked out. GoodluckJoe

----------------------------------------------------------------------

; Blend Door Actuator

001
๐Ÿ™
0
๐Ÿคจ
0
๐Ÿ˜ฎ
0
๐Ÿ˜‚
0

Related Questions


If its like my 2003 Expy, the relay for the rear wiper motor also controls the rear hatch lock

it could be anything from a blown plug to a gasket problem,you need to have the ecm checked for fault codes to point you in the right direction

Take the seat of the truck. Make sure there are no foreign objects jamming up the seat.Lube the seat rails. It could also be the motor that is weak/ or going bad.

The fuel filter on the 1997 expedition is under the drivers side under- carrige. You will need a special tool to remove the filter. The special tool runs about 6 bucks and the filter around 10. Could be a tedious job but overall a easy.

Naturally an Eddie Bauer store would be your first stop in a mall in Canada, as it would either have the specific products you're looking for or it could order them. Sears also sells the items with less selection but better prices.

a number of things could cause this but the first thing that comes to mind is tires out of balance or out of round. Could also be an alignment issue.

It could be a couple of things... First thing is have your computer read by a scanner. Auto Zone will read codes for FREE. And go from there. I had a similar problem on my 1998 Ford Expedition XLT, and it ended been bad spark plugs. And since I have the 4.6L on mines I had to change plugs and wires. Problem was fix. The 4.6L only has 2 coil packs too... But, since you have the 5.4L it could also be bad coil packs... There 8 coil packs on the 5.4L.

i dont have a diagram but it is real easy to find... get on your back between the two drivers side doors and slide under the car. the frame is there and it is sitting right on the inside of the frame, cant miss it....

could be the switch the relay the fuse or the motor

At your own risks. I had a similar problem with my 1996 Explorer Eddie Bauer...Unfortunately, I replaced the transmission as a unit and later on found out that a faulty TPS sensor may cause the transmission to disengage. I would suggest a process of elimination by starting with the small item first which in this cars may be the TPS sensor. JB

There can be several reasons for 2003 Ford Expedition to have trouble starting. There could be a problem with the engine control module or weak plug wires.

It was a vinyl material, but yes, you could get a green interior as an option on the 1997 Ford Explorer EB and XLT

Ford Expedition & F150s have a common problem. Usually it will be a collapsed vacuum hose. Other thing could be your idle control valve.

Answeri got the same problem.. with a 2000 expedition... darn theft light blinks real fast and the car wont start. help!

I could be wrong, but I don't think you have one; if you do it would be near the trans pan. If your transmission is shifting poorly I would change the filter and fluid.

when overdrive button is flashing, it is an indicater that there is a problem with your transmission. it may be a simple problem or it could be a major problem. take it to a transmission shop before you need to be towed into shop

This issue very well could be caused by a bad O2 sensor. The sensor is getting a bad reading and making the incorrect fuel mixture. This vehicle has OBD2 or on board diagnostics, and you can take your vehicle to some auto parts stores and have them use a device to get the diagnostic code. This should be able to help with your troubleshooting.

On my Son's 98 expedition we found that the A/C was staying engaged all the time we disengaged the A/C clutch and now we have plenty of heat.

my 2004 expedition front suspention is not goin up ,replace compresor ,rear is ok compresor runs for about 8eight seconds and stop ,iscan it no codes apears ,wat could the problem .

The door jams probably have some sort of rod type lever that depresses when the door is closing, thus sending a signal to the dash. It is possible that dirt and debris could interfere with this operation. Try spraying these generously with penetrant/lubricant while working them in/out by hand.


Copyright ยฉ 2020 Multiply Media, LLC. All Rights Reserved. The material on this site can not be reproduced, distributed, transmitted, cached or otherwise used, except with prior written permission of Multiply.